Thursday, October 14, 2010

SAHABAT

Kronologi persahabatan ku dari kecil hingga ke besar :

1) SEKOLAH RENDAH
- Sekolah rendah merupakan tempat pertama aku mengenali apa itu sahabat apa itu kawan apa itu musuh apa itu lawan. Masa tuh jugak la buat pertama kali aku rase "wah bestnya ade kawan!". Pergi sekolah main kejarkejar. Main main dalam kelas. Conteng2x buku lukis gambar "ini rumah saye". And yes!..it was so happy at that time. Seriously. Tapi persahabatan tuh sendiri x kekal lama sebab semua orang fikiran x matang. Tau nak main je. So habis darjah enam sume pergi bawa haluan sendiri.

2) SEKOLAH MENENGAH
- Menepuh alam persekolahan menengah bagi aku adalah sesuatu perkara yang bagi aku agak mimpi buruk.Yes aku nerd!. Yes aku mang x pandai bergaul!. Yes i'm so annoying and perhaps yes i am irritating!.Semua orang bajet bagus bajet pandai, cakap speaking cam ko sorang jer pandai. Orang macam x ikhlas berkawan. Orang cam agak discriminate aku. Yes i am a loser. Dress up cm orang bodoh. Yerla orang yang macam cakap BM penoh nak kalahkan orang speaking BI. So aku dan beberapa orang kawan yang lain dianggap x setaraf. I was so lonely at that time. Aku rase percaturan masuk science stream adalah suatu benda yang paling menyedihkan. Aku rasa baik aku masuk aliran sastera. Budak budak lebih ikhlas. Lebih menghargai. Lebih senang bergaul. And thats it. No happy memories at all yang boleh aku kenangkan except cikgu2x nya yang best and beberapa orang kawan.

3) UNIVERSITI
- I was so determined to change myself physically and mentally. Kalau boleh aku nak ubah diri aku
sendiri. And nak berkawan dengan seramai yang boleh. Pengajaran sekolah menengah memang amat pedih. Specially bila kau mintak tolong and no one is there to lend u a hand. Step by step. Aku cuba jadi peramah. Aku cuba bergaul dengan orang. Aku cuba merapatkan diri dgn sume orang. Aku cuba utk menjadi extrovert sebenar. And become a loud person. Peramah. Happy go lucky. Although di dalam hati, aku sorang je tahu cmner liku hidup aku sebelom ni. Hurm x pe xpe, we have the power to delete our memories rite?...so dengan jayanya aku opss dah terdelete kenangan lama alam sekolah menengah yang sumpah it was a hell....byebye.

And this is a new life :












and this song is dedicated to all of you who i love the most
dengar...
lirik agak mendalam (bagi aku la)









Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.




10 comments:

cik fara said...

yeaaah
yang suree ko btol2 berubaah bile msuk u!
pegi mane2 ade je orng tgor ko
jeles aku

ama azmi said...

awww, <3

yes, aku sgt setuju ngan fara.
kat merbok tu, bila jln ngan ko, jln sket org tegur, jalan sket org tegur.
*muka jeles* hahaha.

anyway, it is good that you're changing to the positive side. teruskan menjadi 'haziq yg suma org tegur' ^^,

izzah said...

oh,no wonder laa!!!
ha,ak pun jeles..sume org kau kenal dan sume org tegur kau dan sebaliknya!!
haha..
nice to know u,ajittt!!
:)

twiNkle`lilis said...

ajitttt!
ajar la aku cane nak dapat kwn ngn sumer org ;'( aku pom basically mcm kau jgk. xpandai aku nak gaul campur dgn org nie.
wawawa!
ajar aku cepattt!!!!!

Miss Potato said...

eh asal muka aku tetibe sesat dlm blog post kau ni?hahaha terharu aku.haha ke kau tersalah letak gamba?ngeh2

nor said...

best to know u
;)

qilamahadi said...

aku rasa aku jatuh cinta sama kamuu
wakkakaka

Hazique Mirza said...

FARAH-Hehe....x de la farah...kite manusia kene lah kenal sume kalau boleh..tok kepentingan kite bila susah2x jugak

AMA- HAHA....i will ama...so that nnti bila aku mati adelah orang yang nak ziarah rumah aku x de la kosong

MAK-Haha...mak sumpah nice to meet you...sangat and i really mean it...ko kdg2x sgt matang and kdg2x cm budak2x kecik yg comel...and btw..haha aku jumper muka cam kau doe mase amakn tapi LELAKI!

YANA-Haha...itu senang la yana..keep smiling and be comfort with everybody and u'll get the reward..:]

POTATO-Haha!...eleh ellen...dah tuh kirenyer penghargaan la aku letak..hehe...ko kann kawan aku...jangan lupe aku tahu...:]
muah muah...hehe

NOR-Same nor and snagat terhibur dengan gelagat hang yg sangat mencuit hati...:P

QILA-Hahaha...sayang kau qila santek..and jatuh hati juga...1000x <3!

amaa said...

lek2 sudah
bnde dah lepas kan beb
jalan depan takyah pusing belakang dah
jdkan satu ikhtibar
bia org buat kite, jgn kite buat org

best gile kawan ng kau ! :D

Irwan Abdullah said...

yg tudung merah tu angkat letak tepi...haha

Related Posts with Thumbnails