Tuesday, December 21, 2010

BAS = bukan bas tapi Bachelor Administrative Science

Walaweyh lagi berapa hari saje lagi masa untuk duduk rumah. Bersuka ria dok ronggeng ronggeng dengan kengkawan. Means lagi berapa hari saja lagi i'll be facing new life, new friends, new environment, new people and dramas. Oh bila pikir2x memang x boleh tidur malam bila pikir2x memang boleh termenung panjang. Tapi yes that time will eventually come and time will still flows as it is supposed to be.

X sabar nya nak masuk shah alam!.Ok ini jujur. Dah lama sangat cuti. 3 bulan ek?.Owh rasanye.Dalam 3 bulan ni jugak la dapat kita melihat kehidupan sebenar. Bekerja and get surrounded by all those unique kampong people, get used and make friends with them and believe me it is so much fun with them, gossipping, pergi pasar malam (setiap ari!), borak borak, and having dinner kat pantai.
Dan bekerja dengan mereka ini juga lah yang menyedarkan aku. Kita ni jangan ingat orang kampung ni semua x pandai, bila kat dalam drama sek2x bergosip. Yes it may be true but in real life, mereka juga ade wawasan dan bukan je makan minum borak kat warung mamak je.

BAS = Bachelor Administrative Science. Name je ade science tapi bila tengok kat subjects tidak ade kaitan pun. Yes i am so grateful being placed at Shah Alam and luckily not in Kedah again because yerla cuba kau bayangkan study law setahun setengah, and bila sambung degree bukan law, and jumpa balik lecturer yang pernah mengajar kau dulu. X dapat bayangkan bila jumpe tepi jalan "eh Haziq i thought u r at shah alam taking ur law degree?"..Oh sungguh merah muka malu.

I'll be staying at Perindu. Abah cakap "habisla kau dapat kolej tuh, dah la lame, katil bersawang semua bersawang". Ok fine adakah Haziq Mirza akan mengulangi sejarah semasa pre law di mana dia lah satu satu nyer student yang bawak vakum ker kolej?..adakah akan berlaku?...TUNGGGUUUUUU.....=____=.

Dengar kate lagi Perindu is quite far from Bas Faculty! Oh my tettt! kena struggle untuk naik bas. Haiyoo kalau jalan kaki memang boleh tapi agak jauh. Datang ke kelas ketiak kepam bau apam balik. Sabar jer la.

Ok till next time. Eh eh aku cam realize yang post entry kali ni agak serious?.Ok this is the real me. Yerla x kan setiap post entry nak merepek je kan?..:P..tahu lah name blog pon APAKAUMEREPEK.blogspot.com but sometimes perlu la KAUMEMANGSERIOUS.blogspot.com.

Till next time, bye, assalamualaikum, wish me all the best with the new course.





Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

8 comments:

cik fara said...

jumpee di sanaaa!
oh yeaaah
:D

ahmad firdaus @ yau said...

selamat datang adik2 junior...

Nor said...

gud luck jiq
i'm in nerves situation right now reading ur blog
-________-"

Lelaki Ini said...

xdewk le teruk sgt perindu tue
cume kena tgk..
dapat perindu berapa..
hehehe

beruang said...

good luck haziq

Anonymous said...

jumpa kt perindu wey =)

-mimi

Anonymous said...

semoga berjaya haziQ.. :) blajar rajin2, kemas bilik rajin2..
-daniel othman

Anonymous said...

hi..sya nk tya somtg bkaitan ur course skrg ni blh ta

Related Posts with Thumbnails