Thursday, January 20, 2011

I miss those times of being a merbokian

Merbok sumpah i miss u!.. Yes i miss u so so much!..Life's here is not that easy compared to Merbok. Kat sini bangun pagi mesti kena awal, bangun kol 7, struggling for the bus, kalau bus lambat alamatnya memang lambat ke kelas. Kalau takde bas, kena jalan kaki 15 minit ke fakulti. Kalau kat merbok dulu, jalan kaki lima minit je dah sampai kat depan pintu kelas. Bangun pun tak payah bangun pukul 7.00 pagi. Koman koman pun pukul 7.30 pagi. 

Makanan....merbok is far better than here!. Makanan kat sini kalau sepinggan rm5.00 ringgit memang x sah kan. Kalau kat sane 5.00 ringgit je dah boleh dapat banyak makanan. Kat sini, ayam seketol, sayur, dengan tempe dah 5.00 ringgit!....Kalau kat Merbok, sambil makan, toleh kirik kanan, nampak tasik, nampak burung merak. Kat sini, alih alih kepala nampak kereta yang banyak, nampak bangunan je and nampak tikus romen romen dalam longkang.

Kawan....mungkin baru lagi kot sebab tuh aku rase janggal dengan orang orang baru? Tapi bila masuk kelas, rasa macam "oh sumpah i miss my F sangat sangat!". Dulu bila masuk kelas, mesti orang cakap "Hai Haziqq!". Tapi sekarang people tend to be quite ignorance. Lantak kau, nak datang ke x nak kan, ade aku kesah?. And yes this is true, people tend to become a backstabber, depan mulut manis, semanis kurma, belakang dia sembur kau. I really have to adapt with this kind of situation.

Roomates...Alhamdulillah, still stay with the same old roomates tapi bertambah dua orang. And still ok. Tapi maybe kita ni dah lain fac kan so mase untuk bersame dah x macam dulu kan?. I am so sorry kalau x dapat join korang semua. Kadang kadang masa sangat x sesuai. Assignment la macammacam lagi. Sesiapa yang terasa saya pohon kemaafan sangat sangat. Oh how i wish fakulti undang undang dengan pentadbiran still sama tempat macam dulu. Kan senang!

Uitm Sungai Petani, Tanjung Dawai, Tupah, Sabai, Pakcik Teksi, Lecturers, PakMakguard, Rsc, F-Ians,Frisbee Geng,Budakbudak lelaki merbok,budakbudak perempuan Merbok, Fudcot,Geng badminton, Thunder Girls Kak fiza jerit 20! 30! 40!, Pasar Malam, Sabai, Karaoke, Wayang, Village Mall, Park Avenue Hotel, Giant, Tesco, Kamdar, Beli cd cetak rompak.

SUMPAH I MISS EACH ONE OF YOU!














i will come back for you merbok, next time :')




Sekapur Sireh.
Hazique Mirza.













4 comments:

aminaim said...

no turning back..
put your view in front.
thats what we called life. everything will changed even we beg those never happened. but that's the reality. hijrah tu perlu utk berjaya..

Hazique Mirza said...

yup2x...thanx afnan...
aku rindu merbok sgt2x
memori do
kat shah alam ni siyes lain
tapi life is still going on
maybe next time nak dtg merbok jengjalan..hehe

qilamahadi said...

gambar last nak menetek je kan kau nyahh
aku siat kang
huahuahua
:')

liana'azmi said...

KAU TUKAR GAMBAR HADER KAU SKUNK!
hahaha

Related Posts with Thumbnails