Saturday, March 19, 2011

waduh waduh kok keren banget deh

Bila dah lama duduk kat Shah Alam ni macam macam kisah hantu dapat aku dengar. Macam macam memang banyak sangat. Memang masa google pasal hantu kat shah alam ni, info yang keluar memang bapak la banyak. Memang seram bulu roma, memang boleh buat tak tidur malam. Real seyh! 

Motif kau carik hantu malam malam ni haziq?. Ye memang takde motif. Saja je layan perasaan even kau ni jenis lelaki yang penakut gila. Yang bila kawan sergah bila balik mandi pun boleh menjerit sebab kawan kuang asam duduk depan pintu sambil pakai selimut putih. Okey ini tidak lawak, bila kencing malam malam, dah lega kencing, bukak pintu tandas, orang buat prank, elok elok je keluar tandas, tiba tiba orang sergah dari tandas sebelah sambil menjulurkan kepala. Memang boleh bikin kemot wo!

Gambar ini dikatakan diambil dekat UiTM Shah Alam. Tapi macam tak je sebab tak pernah pon rasanya uitm ada jalan yang macam ni sebab ianya nampak macam jalan raya luar uitm. Ape ape pun seram dia kemain. So watch out jangan memandai ambik gambor mase memalam yop.
ini kisah paling femes,iaitu kisah rumah hantu kat seksyen 2. Orang cakap rumah ni harga sewa sebulan dia 50. Kisah berlaku apabila 2 orang budak u yang duduk ramai ramai telah menghancurkan busut yang ada kat situ. So, start from that incident diorang kena kacau sampai ada berlaku kes kematian. Selain itu, sebelom diorang sewa rumah ni, pemilik rumah ni cakap "takpayah bawak baju banyak sangat nanti susah nak bawak balik", euww spooky!.

yang ni rumah yang paling nak dihighlightkan untuk post kali ini.

rumah seksyen 13! credit to warungkopiklang
yang ni sekumpulan pelajar yang kena pergi rumah tu sebab nak buat assignment.Picture ni bukan saje saje letak. Tengok kat bahagian tangga. Nampak lembaga hitam tu? Lepas tuh tengok kat atas telinga lelaki tu, betol betol kat bahagian hitam tu, cuba tekan, nampak tak ada muka lelaki?fine first time tengok omg ketaq lutot.

credit to o-reef

sesungguhnya benda benda macam ni ada dimana mana saje. Ikut nasib kita la, kalau jumpa memang akan berjumpa lah. Kalau x jumpa fuh memang nasib baik, harap harap jangan jumpa. Huhu. And buat pengetahuan semua, gambar hantu tadi yang o-reef tuh diambil dengan menggunakan kamera yang canggih. So beware kepada semua dslr-ian. heh heh heh~

p/s = rumah yang ketiga dengan keempat tuh orang cakap rumah Mona Fendy. Wallah!







2 comments:

ama azmi said...

pasal rumah yg pertama tu, aku ada baca cite tu kat blog sape tah. then bila baca, aku rasa mcm cite tu TERLAMPAU seram. so bila dah TERLAMPAU seram, aku mula rasa yg cite tu tak logik. abg aku pon ckp benda sama.

tp mcm kau ckp la, benda tu, kat mana2 pon ada. bergantung kat dia sama ada dia nak tunjukkan diri dia ke tak. ;)

Hans (asaktor) said...

seram kot... baru 2 malam lepas kitorg kena kacau kt panggung seni ukm... huhu

Related Posts with Thumbnails