Saturday, August 21, 2010

Entry macam PONDAN....

Assalamualaikum W B T....(bg salam biar penoh ye baru barakah)

hehe...
ok kali ni nak berkongsi la sikit2x ilmu pasal hal2x grooming lelaki ni...( x nak la belog just tempat nak suke2x je )
aku kdang2x pelik tol bila pompuan cakap.kalau laki2x tuh grooming dikatakan BAPOK, NYAH, PONDAN, atau sebagainye...
apala salahnye kan kalau pakwe korang, scandal korang tuh melawa kan??..
x de la jalan2x nampak bulu ketiak dah serupa BULU BADAN...
x de la pulak taik hidung tuh kalau kumpul boleh jadi popcorn mase tngok muvie!...(over jap)

ok....tapi for the time being...aku nak kongsi tips cmner nak hilangkan acne dgn produk yang betol

Tipsnya adalah:

1) Concern about hydroquinon ye wahai readers...(ni pling bhye sebb dia boleh buat kanser, aku pernah try produk yang ade benda alah tuh and the result is....JERAWAT sumpah makin banyak....and jumpa DERMATOLOGIST, beliau cakap nasib baik x pakai jangka masa panjang sebab boleh buat KANSER KULIT

( Kesan mula2x ok, lame2x muka cam KATAK PURU )...so H.I.N.D.A.R.K.A.N!


2) Kalu muka senang berjerawat...aku nasihatkan pakai OXY 10 teros....bukan OXY 5....sebab sumpah tak ade kesan langsung....pakai jangan pakai macam krim...ko ni nak mati ker ape?..pakai taptap sikit suda...


3) Ok....ketiga...choose the suitable product that suits with your face condition yer....janganlah muka kau dah berminyak then ko pakai lagi produk yang penuh GLYCERIN (agen pelembap)....yang lagi bagus kalau ko pakai produk yang ade SALICYLIC ACID ye....(ok berkesan la gak)

4) Dik dik nun!....kalau muka berminyak x yah la over2x nak berkepukkepok PELEMBAP kat muka ye..pakai sikit2x sude....(x tahu nak suggest ape sebb x pakai pelembap )

5) Tips kelima tok yang kondisi muka tahap kronik (macam muka aku T.T)...kiranya..macam muka yang beros pakai dawai kokot pon muka still sama jaa....SABUN BUKU can be used.....pastikan jangan acid yang melampau yer....aku paling suka SABUN PAPAYA. Memang diakui first ke second month agak menderita sebb muka aku merah sebab die kopekkan kulit tapi pastuh tone muka kau lawa ( first time tngok agak impressed!).....pasal kau la jerawat aq kurang nok...kalau x...still lah huduh....sabun yang lain pon boleh guna...

Thanx to you....my face condition is much BETTA....

Ok thats all for now peeps!....hope u enjoy it and  really hope that those tips may be useful for all of you

p/s : Ghazi ML sumpah eager bace post entry aku ni....HAI GHAZI!!....
p/s : Ade lagi benda yang SUPERPOWER tok ilangkan jerawat....kire mase DESPERATE lah guna....just tungguuuuuu.......






9 comments:

hqfizulhqkim said...

wah2.buat research kah?he3

izzah said...

oh,psl pelembab tuh,ak tau!!
pki pelembab oxy jgk sbb tak b'minayk lgsg,wokeyh!!!

nadirah_nor said...

hehehe
aku sengih ja tgk entry nih
=))

Hazique Mirza said...

HAFIZUL-Heheh...semestinya la pijol...:]
IZZAH-Haha...aq pelembab paper pon tarak boleh...mesti timbul jerawat gak....hadoi...kulit PUTERI la katekan...:P
NOR-Hahaha.....senyum tuh pahale!...:]

FARIZ ILIO FERNANDO said...

patut la muka licin berseri...
rupanya pakai product....
nampak sangat ko x ade kecantikan semulajadi mcm aku... huhuhuhu
jangan marah!!!!

cik fara said...

hamboiii
ade blog dahh!

Hazique Mirza said...

FARIZ-Hahaha!...boddoh!..eh hello mane ade kecantikan semulajadi kat dunia ni ok...u too are fake!...

FARAH-Haha!..kelas pilihan kau mariahhhh!..haha

beruang said...

mak aku ckp,wudhuk is da best foundation+cleanser +n all dats stuff.
then aku tambah-usaha kna ad gak mama..
mak aku reply-ok..
haha

Hazique Mirza said...

haha mak aku pon ckp cmtuh do...tapi hasil sama jaaa...
sebenaqnya mak kite cakap cmtuh sbb die x nak bazir duit dia belikan kite produk penjagaan...
sebb tuh la die cakap..."abang lagi baik amik wuduk bagi x nak jerawat"..
padahal SAMA JAAA!....haha

Related Posts with Thumbnails