Thursday, September 9, 2010

MENUJU KLIMAKS

(Hehe ayat memang disengajakan yer berbunyik agak 18sx di situ)..


Assalamualaikum W B T
Cmne persiapan korang untuk raya ni?...
Baju dah beli?..Baju Melayu?...Baju Kurung?...T shirt?...Spender?...teeeheee
Kemain semuanya nak baru kan...
X pe la kan kate pon setahun sekali....

So pada kesempatan kali ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN , dari hujung rambut ke hujung kaki hendaknya....aku mengaku sebagai manusia yang lemah kita akan kdang2x terlepas cakap, terngumpat (selalu ni) and macam2x lagi.

Ok hari ni kami sekeluarga bertungkus lumus, memecah lemak dan pelohpeloh untuk persiapan raya kali ni. 

Ok x nak bebel lebey2x, ni ha gmbr2x nye...



hehe muka sangat gigih mengacau ayam gulai...entah sedap ntah x..kalau x sedap tuh pahampaham la yer sape yang dok menguli gulai tuh..:P



"along ajik, Adam boleh tolong x?...".......Adam Iskandar, anak buah pertama. Jadi sukarelawan membantu aku blend cili, bawang and ikan buat laksa.


*Aku = Adam puasa x hari ni?

*Adam = Eh Adam puasa la along ajik tapi Adam nak minum jap ye.....(so LOVELY!..)


(CAKAP JERLA X POSE KAN SENANG..HAHA)




Kari Gulai resepi turun temurun...raya 1st je mesti habis



Ketupat tahun ni x sempat buat...BELI...dan agak mahal



Poyo lah tu..:B



muka happy macam x puasa je?..ha kantoi!


 
abang sedara yang sangat gigih memotong segalagala...TAHINIAH diucapkan. (bukan TAHNIAH)..:P..hoho



SUASANA MENJELANG HARI RAYA


Puan Halizah, selaku mantan upacara masakan tengah mencuba sedaya upaya menghilangkan bulubulu ayam yang sangat rumit...-_____-'



abah dgn adik sibok masukkan beras dalam ketupat



gotong royong memasak.

Bye2x..pasni kena jemput datuk bukk pose ramairamai...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.

Nantikan new post entry "Klimaks hari raya"...hehe

Buibui!

ps : Semua pakat2x tido lepas buat kerja sebb x nak angkat kuali lepas masak...tapi ruparupanya mak dah cakap "lepas tido korang jagn lupa angkat kuali"...so "no excuse!"...








Sekapur Sireh,
Hazique Mirza


7 comments:

ama azmi said...

wahhhh, cam best je wat keje2 tuh sume !!
anyway, selamat hari raya haziq anak lelaki mirza !
mintak maaf sbb aku selalu kutuk2, maki2, ganggu2 ko !
heeeeeee. :D
for the 2nd time, kim slm kat adik bongsu ko tu ek. lalala~

Hazique Mirza said...

haha...selamat hari raya maaf zaher baten k...jaga diri bek2x naaa....
nnti aku g tahu ko suka kat dia..
:B

beruang said...

kari 2 mesti x guna garam an?
gna peloh kau ja haziq..haha

nyway,samat ari raya
maap zahir batin

Hazique Mirza said...

haha...motiff la kau polar bear!...
selamat hari raya bear...maaf zahir batin ye...:]

gebgeb said...

SELAMAT HARI RAYA JIQ!!!

nono said...

sangat suka suasana ni .. agak2 thun depan punya raya blh join tak ? :P

nono said...

sangat suka suasana ni .. agak2 thun depan punya raya blh join tak ? :P

Related Posts with Thumbnails