Saturday, October 30, 2010

ANAK BANGLA

Kadar kemiskinan di Malaysia sudah menunjukkan peningkatan sebanyak 50 % dan oleh itu Hazique Mirza telah mengambil beberapa insiatif untuk meyelesaikan masalah ini iaitu dengan bekerja dan tidak hanya duduk melangut di rumah depan komputer atau pun bukak youtube sambil menyanyi lagu ROSSA.



Assalamualaikum  w b t semua. Hazique Mirza is in the house setelah agak lama ye berhibernasi sebab sumpah sangat2x penat bekerja siang malam untuk mencari sesuap nasi untuk dirinya sendiri. Buat pengetahuan u olls, aku ada kat kl cuma 2 kali dalam seminggu saja wokeyh!.....weekdays aku bekerja dengan jayanya. So sesapo yang nak wat appointment nak ajak karaok ker kuar makan ker g kelab malam ke, boleh tapi on weekend sahaja ye...:]

Actually aku bekerja kat kilang cendawan kepunyaan ayahanda aku terchenta kat Bukit Belimbing, Kuala Selangor. And selama aku kerja situ sumpah aku sangat penat. Adalah jugak daya usaha nak update blog tapi tahu2x la kan line internet masshaaarakatt.....sabar jer la dik nun!....





Sebelom kerja dengn abah, aku sebenarnye adalah gak dapat tawaran kerja kat farmasi guardian.
Tapi setelah dipikirkan pro and kontranye. So aku pilih kerja dgn bapak aku. Sebab?....hehe

1) Orang x boleh crik pasal dengn aku sebb aku anak tauke
2) Dapat makan minum berak tanpa mintak izin
3) Boleh berehat dengan sesuka hati
4) Boleh ajak tauke makan lunch kat kedai tapi dia bayar. Ade orang ajak tauke ke kedai makan and then dia bayar?...haaa aku sorang je buleh..

Tetapi apa yang diharapkan hanya lah seperti menanam bibir di tepi tebu.

Sumpah penat!
Sumpah exausted!
Sumpah first time tido lena and berkualiti!   ( tido kol 10 bngun kol 6)
Sumpah agak borink bila malam
Sumpah abah aku selalu buli aku suruh angkat tuh ini. Sangat berat wokeyh. Urat kentot dah macam x berfungsi. Time kentot dah x de bunyi and just keluar gas maut je. Apa lah nasib.


(baju bapak aku,  kene pakai baju lengan panjang sebab kulit alah dengan habuk)

( bayangkan kene angkat sume ni and setiap satu nye berat 14 kg...setiap satu item berat 1 kg..erk ape nie?? xpaham aku

banyaknye...(T.T)



Tapi ada jugak yang best..hehe

1) Dapat berkenalan dengan orang baru
2) Rasa puas bila tngo cendawan berkembang maju
3) Suka hati bila petik cendawan
4) Bagi ayam itik makan.....(ok fine mase tuh kene sudu itik sebab lambat tuang makanan)


And overall.....i am now experiencing such a hectic life....and dapat rasa penat mencari duit





P/s = Duit gaji dapat mingguan yahuuu!

P/s = Muka dah serabai, rambut dh panjang cm bangla

P/s = ill try to post frequently on weekend...:]



















Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

11 comments:

Twinkle Lilis said...

perghh
haziq kurus xlami lagi
go ajiq go !

MINIE said...

huhe. comel aih dpt keja dgn bapak. XD

Shuryou Ezanie said...

banyak gila cendawan.. goreng atau buat sup sedap bah

aminaim said...

wa salute lu bro...
you're facing a real life situation.

aminaim said...

wa salute lu bro...
you're facing a real life situation.

QaRaMi HasHim said...

wow...
moga suksess dgn bidang yg diceburi ini..
jgn mudah putus asa :)
blog walking..
singgah ler....

usher said...

best ar gaji lebih..
wah,blog di awan-awangan

HELMI ZAHARIN said...

haha terbaik ar..haa confirm kau menjerit kn masa kene sudu dgn itik tuh hahah, pastu !#@$#@%#$^ hehehehe

cepat kurus haziq!!

cik fara said...

perghhhh!
kuat gler haziq kerje
sara ank bini kat umaah yee

okaaay,
cpt blnjaa aku meatball!
aku nak,nak,nak jugak!

hakimfaridzul said...

memang macam bangla!

tak cantik dah!

wakakakakaka

FARIZ ILIO FERNANDO said...

haziq makin jantan.. oppss..!!

Related Posts with Thumbnails