Saturday, November 6, 2010

JATUH

Hidup ini tidaknya selalu indah dan langit tidaklah selalunya cerah
Kadangkadang hujan turun sebagai menandakan bahawa hidup ini penuh dengan kelainan dan tidak hanya tetap pada satu satu keadaan
Dan itu lah yang berlaku dalam hidup aku kini
Masalah yang berlaku memang agak payah untuk aku terima dan sangat pahit untuk aku telan
Dan bila aku telan, rasa pahit nye makin menjadi jadi sehingga kadang2x aku teringin sekali duduk diamdiam kat satu tempat dan muhasabah diri, apa silap aku, apa yang x kena kat aku ni.

Selasa, 2 November 2010.
Ok hari yang barangkali akan aku ingat sampai bila2x
Hari yang dimana aku rasa dunia aku ni sangat2x kosong
Takde arah tujuan, takde tempat berpaut
Kiranya macam kalau orang lemas di sungai, semua orang dapat berpaut di dahan tepi sungai tapi aku terus menerus dihanyutkan.....lemas sendiri

Ya Tuhan,
Memang aku x sangka yang perkara ini akan berlaku
Dan aku xsangka yang aku akan jadi sampai camtu sekali
Terkelu lidah aku, x tahu aku nak cakap apa mase aku tahu Result aku sampai sebegitu sekali
Dan yang paling aku x sangka
Camner lah aku boleh kandas kat satu matapelajaran ni padahal aku dah pon set my own target yang aku x akan kandas atau dpt markah yang x elok untuk exam mase tu.

Di saat result tuh dikeluarkan
First thing first yang aku tngok adalah subjek itu
Dan ternyata amat mengecewakan.
Sakitnya.
Pedihnya.
Sumpah aku x tahu cmne nak describe feeling aku time tuh
Blur.
Terkedu.
Terkejut.
Gembira (sebab result yang lain semua memuaskan hati and sampai target)

'Haziq jangan putus asa, u can do it, make sure u will go all out for this exam reseat'
"Haziq, tuhan saje bagi kau fail sebab dia nak bagi kau markah yang lebih bagus bila kau reseat nanti, percayalah"
"Haziq, tuhan sahaja nak bagi kau fail supaya kita ni sentiasa berwaspada sentiasa ambil iktibar akan peristiwa tersebut dan tidak mengulanginya lagi".
Katakata semangat yang aku terima
Terima kasih semua.

Ok haziq, bangkit.!...tell them the truth.Jangan berahsia lagi. Ok aku dah penat dengan keadaan camni. Aku dah x nak menipu dan aku dah x nak berselindung. Ok aku sebenarnya aku fail exam LAW which is my major subject for my course.

Kenapa kau fail haziq?...

Ntah aku serius x tahu.
Aku belajar.
Ye aku belajar aku x tipu
Aku bukak buku sama macam orang lain.
Aku hafal sama macam orang lain.
Or maybe i was struggling too hard for this subject?.

Mungkin REZEKI aku untuk capai kejayaan belom sampai mungkin, ataupun tersesat kat mana mana.




p/s = Haih belom ckp dengan parents ni. Malam ni mase dinner dengan abah dengan adik nak ckp la pasal perkara sebenar. Dengan mak lak, besok la.


p/s = Thanx kepada semua kawan yang sentiase menaikkan semangat aku, RSC, Amalina Azmi, Kyra Airaa, Qausar Shuraddin, Teman2x frisbee, Fariz, Ellena Razif, Luqman dan semua yang terlibat secara langsung dan  x langsung. Please doakan aku.
















Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

10 comments:

izzah said...

kau blh buat,jitt!!
aku caya kau!!
:)

cik fara said...

kami ade haziq!
exam kali ni,kasi GEGAR balik tau!
go hqaziq,gooo!
:D

Twinkle Lilis said...

Good Luck haziq!
buat betol betol OK
kau boleh nye laaah
silver line behind everything
and world will turns them back allrite bebeh =_=

Irwan Abdullah said...

good luck dude :)

Miss Potato said...

dont worry,u can do it!aku sentiasa mendoakan kejayaan kau. :)

amaa said...

mesti ade hikmah Tuhan uji kau mcm tu
buat yg terbaik okay haziq?
kami semua ade :)

Hazique Mirza said...

terima kasih banyak2x korangg...
sayang korang semua tau...
haih...i will do my best...

hakimfaridzul said...

boleh haziq!
dah2, lupakan yang failed tu.
kali ni jgn terlalu gigih sampai pressure macam hari tu ye?

mesti boleh!doa banyak2!kami di RSC sentiasa doakan yg terbaik utk kau!

chill mon!

fakrul_roslan said...

haziq anak kuat..best of luck..

qilamahadi said...

jik kita baru tahu
tkpa sayangg
cuba lagi yee nyahh
mak selalu doakan kau nyahhh
:)

Related Posts with Thumbnails