Thursday, October 7, 2010

FAT

Cubit cubit lemak!
Gosok gosok lemak!
Sapu sapu lemak!
Pukul pukul lemak!

Ya ampun Haziq ko dah makin gemok....berat badan yang dulu hanya 65 kg telah bertukar kepada _______ kg!...(isilah sendiri yer korang korang rase)
Hualllaaaa...
dan atas sebb tuh jugak aku buat permintaan yang sangat x munasabah kat mak aku iaitu supaya die belikan aku MESIN TREADMILL...ala yang bajetbajet lari 20 km tapi lari setempat tuh. Katenye boleh lah turunkan berapa banyak kg sehabis mungkin seblom masuk degreekan yer x?...bagi nampak ganteng cantik hensem skit mase minggu MMS degree nanti. Hehe...

And jadik seorang yang berisi (x nak la gemok bongok sumpah aku down) adalah satu perkara yang x patot dibanggakan sama sekali.
Orang kata orang berisi tuh nampak sexy?
Orang berisi nampak comel?..
Hurm tidak sama sekali!...and kadang2x bila tengok cermin sumpah sedih bila tengok lemak terjojol macam puding keluar daripada seluar and wonder macamanalah nak hilangkan semua lemak2x ni kan?

And disebabkan curious..aku pergilah tanya kat bibik cmne nak turunkan berat badan?...(sebab dia indon so aku ingat la dia tahu aper jamu ker hape ker yg boleh wat kurus kan)
And still hampeh x menjadi sebb dia x de ilmu pon menguruskan badan

"Abang apenyer nak kurus?. Mak tengok ok ja"
Ok yang ni lagi lah buat aku down sebb mak lngsung x bagi semangat.

Dan disebakan tuh la aku nak kerja so that aku x banyak makan sebab kalau dok umah...asal lapar makan asal termengidam makan...aduh susah la cmnie

Dan aku jugak mencipta lah formula sendiri cmne nak kuruih kan

1) Makan OAT mase sarapan
2) Makan sikit waktu lunch
3) X makan malam..just minum air je...untuk detoxication la kan..supaya berak pon senang....

ok wish me luck guys!...

dan yang pasti




Gemok Sebegini

.
.
.
.
.
.
akan menjadi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
macam gini


:P.....PERHAPS!



























Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.


11 comments:

ama azmi said...

tak abis2 ngan kim bum oppa aku !
hahahaha.
anyway, badan ko cepat naik la.
so sng cite, kurangkan makan. exercise. done !

twiNkle`lilis said...

gamba yang kat atas tu,
kau nak tunjuk kau yg gemook
atau kau nak perli fakurul?
kompius aku.
HAHAHA

good luck !
jgn hangat hangat tahi ayam !

cik fara said...

hahahhaa
bongek yanaaa
pehhh,bile kuruss
rupe pon bole berubah eh haziq??
nk join lahh diet ko
muhahahha
;)

beruang said...

troskn usaha haziq.
jom kita lawan sapa punya puding semakin cair..hehe
hehe

amaa said...

belaaaahhhh la haziq
HAHA

meh aku nak tgk kau kurus ke tak nanti

sok2 kalau hnsem aku suh bapak aku masuk minang kauu :D

qilamahadi said...

kau mmg saje letak gmbr quru skali
aku tau sebenarnya kau nk letak gmbr quru patu gmbr bwh tu kau nk ltak gmbr kau ann
tahuuuuu jik

smga santek mcm makk nokkss

nor said...

gudlak jik
yg penting makk hepi :p

Miss Potato said...

ahahaha tapi ikea meatballs mahu!weh aku kan time tgk gamba yg kau letak gemok tu,dah la sebelah kau tu fakrul aku cam kwang hajo gila haziq ni.hahahahaha sian fakrul tak bersalah.rupanya kau.cuba la amik gamba yg sensorang,nanti org tak konpius. :P

fakrul_roslan said...

sumpah sengal ko nyah...
ko nak kutuk aku gemok la????
motif x letak gmbr ko sorang2..?
xpe...nyah2 cm ko kalo badan gebu banyak mat indon suke..
boleh tambah duit ape...
agagagaga

Hazique Mirza said...

miahahaha..
weyh aku sumpah cakap x de kaitan pon doe denga fakrul...dah tuh jer gmbr sorang aku ade..hahahhaa...
sumpah bongok sumpahhh 10000x

kyle said...

hey bro, baca sampai last tue, terkejut terketawa tgk...ingat gambar hg yg kurus dlu, tgk2 model korea plak, haha

Related Posts with Thumbnails