Friday, December 17, 2010

At Last!

"Haziq sediakan bazuka kiter nak pergi bom UiTM ni!!!!", seseorng berkata. "Hoi pasai pa hang dok kalut sangat nih awat? apa berlaku?". "Ko ni memang POTONG LA aku dah cakap gune MAXIS! Tawaran degree dah keluar la sayang", seseorang berkata. "Oh yeker! ok fine terima kasih love muah muah sebab bagi tau inpo yer!".

"Mak tawaran masuk degree dah kuar dah boleh tak mak tngokkan untuk abang?..please please pleaseeee." Mak berkata "bak sini no sume mak tengokkan". "Nanti kalau dah tahu mak bagitau tau!".

Sambil menunggu bukaklah internet ke facebook. Fine GPRS sangat sangatla lembab sampai nak pergi ke HOME pon 5 minit lebeh!. Teiba bukak, tengok status orang ade yang happy, sedeyh, hyper and gila sasau. Hati berdebar jantung berdegup kencang dari hujung kaki ke hujung kepala. Mane mak ni cepat laaa.

I'm your biggest fan i'll follow u until u love me papa..paparazzi. (handphone ringtone). Ok mak pe cer?!.
"Syukur anak ku kamu telah berjaya mendapat tawaran ke degree shah alam kos bas!!!!". "Omaigoddddd....pitam".

Kerana disebakan terlalu happy (mungkin), petang tu dan dan demam!. hidung kaler merah macam hantu badut. muka pucat macam x berak seminggu. What the tutt sangat.
Lebeyh terkesan oh makan dalam punye statement adalah ini

"Alhamdulillah abang dah dapat gi degree. Taat la kpd perintah Allah kerana dengan kehendakya semua ini berlaku. Jangan berlengah dalam sembahyang dan amalkan baca quran. Ilmu akan mudah di fahami melalui jiwa yang bersih. Dan ingat universiti bukan hanya untuk orang pandai tapi adalah juga untuk orang yang gigih dan sanggup berkorban masa masa senangnya".

*PITAM*




P/S = geng geng sebilik teman seromen same same semuanya dapat shah alam!.yuhuuu happpy!.second sem nanti kite dok rumah sewa sesame yerrrrr...hehe





Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

5 comments:

ramlah melaram said...

ohohoo tahniah encik haziquehh.. selamat maju jaya diucapkan :P

FARIZ RAZALI said...

HAZIQ KALAU KAU NAK DUDUK UMAH SEWA DENGAN AKU. AKU NAK BELA TIKUS...!! hehehe...

hakimfaridzul said...

yeah!!!
tahniah!!!

nono said...

congrats weyh ..
bersyukur kepada -Nya :)

fakrul_roslan said...

wajib sebilik lagi...haha

Related Posts with Thumbnails