Friday, March 11, 2011

8.9 and i was like OMG Oh Menarik Gila!

Bumi jepun kali ni digegorkan lagi dengan tsunami yang sangat kuat sampai 8.9 skala ritcher sehingga membuatkan ombak besor setinggi 4 meter, menghanyutkan kapal laut sampai tergolek golek macam kapal mainan. Agaknya ini amaran kepada manusia semua yang bumi ni dah x berapa sihat, dah tua, dan perlukan penjagaan. Agak agaknya entah berapa lama lagi lah dapat bertahan?. Hopefully mati dulu la sebelum dapat saksikan sendiri kiamat tuh berlaku....serius X MAUUU...







Bila tengok benda benda cmni mesti teringat filem 2012. Seram siot sebab diorang kata kiamat tahun 2012. Bukan x nak percaya tapi sebab kita selalu disogokkan dengan cerita cerita cmtuh, so sedikit sebanyak memang membuatkan ketiak berpeloh.





Aiyak. Semoga Malaysia takde lah kene macam ni. Dah la negara kita ni kecik, sekali sapu teros lesap. Haih mintak simpang.


So, cmner kita nak selesaikan masalah ni?.Bukan lepas dah kena tsunami ni baru lah nak sayang bumi, nak cintakan bumi. Jadi kita kena lah mulakan langkah yang kecil dulu baru lah langkah langkah yang beso dapat diteruskan. Ini bila cakap "Hoi jangan buang sampah merata rata lah nanti kotor alam sekitar" dah kena hambur "ada aku kisah biar lah nanti diorang sapulah balik sampah tuh dah tuh pekerjaan diorang".


Bukan nak poyo or bukan nak membangga diri, walapun saya ni bukan lah jenis yang over concern about kebersihan. Tapi saya lebih rela simpan dahulu contohnya pembalut plastik dalam poket sebelum jumpa tempat yang sesuai nak buang dia.

SERIOUSLY THE EARTH IS IN NEED OF RECOVERY!



P/S =There is a news that dijangkakan tsunami akan turun ke Malaysia dan Filipina jugak skunk dah kena tsunami.!!

1 comment:

hqfizulhqkim said...

hope semua baik baik aja :)

Related Posts with Thumbnails