Friday, March 11, 2011

seminggu sekali kau datang padaku, membawa cinta yang suci

Hello, assalamualaikum. Entah sejak kebelakangan ini rasa macam penuh gila gila semangat nak update blog setiap hari dan nampak sangat yang sekarang ni memang takde kerja walaupun sedor diri minggu depan ade test law dengan account. Law ok lah kot kena baca je but account macam oh sumpah aku x berapa suka. Erk tapi masa first test dulu, walaupun takde lah dapat A but still managed to get B, and i was like eh eh ghupenyer takde lah bengap sangat aku ni ye?. Tapi yang test kali ni, Haziq u must start prepare for it now or else matilah kau.


Oklah saya akan start karang ok KARANG, sekarang ni nak berehat dulu, nak golek golek sikit, tengok movie sikit, karoke dalam bilik sorang sorang sikit (ye saya memang suka karoke) and thats it. That's how i spend my holiday. Kalau tak pun, kalau masa tuh poket tengah penuh, apa lagi jom la shopping dekat sogo!..Pernah pulak sogo x pernah takde sale kan?. Kalau pergi je mesti lah ade at least item 50% discount.


Tapi minggu ni aku x berduit, wallah poket kosong. Konon bajet minggu ni nak guna pakai rm20 je daripada rm50 untuk makan and minum tapi last last bajet mesti terlebih. Makanan kat UiTM Shah Alam agak mahal la. Makan ikan keli and sayur dah rm4..dan bayangkan makan 3 kali sehari. Jadi 4x3 = 12. Then rm12 x 4 = 48(perbelanjaan seminggu). Haih nampaknya memang baju seluar takkan bertukor lah gamaknye.


Eh eh but i find it very "save my money" kalau balik setiap minggu. Bukan sebab ada tuisyen kelas account je tapi balik ke rumah juga boleh jimatkan duit at least sedikit. Nak minta PTPTN mak x berapa setuju, tapi seriuosly next sem nak apply jugak.Kawan kawan sekarang wah wah dapat PTPTN terus jadi OKB, bila tanya mana nak makan? Mesti cakap "eh jom mcd eh jom pizza eh eh jom kenny rogers". Ingat dulu sebelum masuk PT,setiap hari ngadap makan maggi kari letup sambil buat muka janda kesian tak dapat cukup nafkah suami. Sumpah jeles tengok kawan kawan lain masa cuti 4 bulan nanti plan nak menggemokkan diri kat rumah, x kurang nak pergi celebrity fitness, x kurang nak pergi melancong. Kita tengok je la apa kesudahannya menjadi ke takk..heh heh


Oklah dah penat lah menaip, jom layan karok!





best!

4 comments:

SoLy SoLicious said...

heee.. sy pun ptptn...
awal2 sem makan 2,3 kali sehari..
last2 sem, mam sekali je gara2 jimat.. hahaha

Hazique Mirza said...

haha..ni mesti sebab shopping x hengat donie kan?...dah agak dah..hehe

chapaticokelat^^ said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

betul ! makanan kat uitm shah alam memang mahal ! dahla macam2 lak tuh !
tak ke runtuh iman ??
tapi bro, u okay lagi, rm50 seminggu ..
saye neh rm200 utk dua minggu pun selalu tak cukup "=.=

mak ayah tak penah nak pcaye saye kuat makan sejak duduk sini :c

-mawar hebattt

Related Posts with Thumbnails