Tuesday, November 16, 2010

DISKAUN

Haoi uolls!...ceqq nak habaqq mai ni cekk dah pon berada di KL dah nie..penat sungguh yer berada kat Sg Petani, Kedah buat exam law segala and dandan ceqq x tidoqq sehari uolls. Ok sangatsangatsangat penat. Sampai umah. Drive kete dari SP ke KL, ambik bantal teros tidoq. Dah x ingat dunia dah, orang masuk bilik guna tandas melempiaskan nafsu pon ceqq x terjaga. Hey jangan pikiaq kotoqq keyhh. Nafsu ada macam2x jenis harap maklom.

Sebenaqnya ceqq patot balik semalam tapi bapak ceqq cakap "dah dandan dok kedah ni dok la lamalama sikit ya x? x kan dok sehari jaa". Oh betol jugak kata beliau dan oleh itu dalam masa sehari tuh berkeliaran la ceqq menjalangkan mendatukkan mendatinkan diri bershopping sakan ke CS (yg dirindui), makan Tanjung Dawai segala and pusenpusen satu MERBOK terchenta. 

Owh ye gambaqq x da la sebab cheqq lupa nak bawak kamera. Tapi x pela cube uolls bayangkan TANJUNG DAWAI , CS bagi sape yang pernah pergi ja la kan?. Bayangkan ikan bakaqq yang dipanggang dibakar dengan lazatnya, sotong goreng tepong yang puhh kaokao!, ikan stim ada, ikan masak 3 rasa ada, kepah ada, apa lagi?...air fresh oren ada, tembikai ada sebot ja la...Kopi Jantan Janda?....oh pasti ada...kasi terangkat lagi.

Harihari yang kelapangan kat Kedah ni memang cheqq guna sebaiknya. Tapi kurang asam tambah gula benor bila abah adik pergi Pantai Merdeka masa hari besok nya nak exam hari ni dia pergi. Kurang hassam...saja ja nak wat cheqq jeles. Tapi x jeles pon. Apa ja ada kan?...pantai pon dah x dan.

Mak cheqq pulak ambuih kemain sebok dia nak pergi SPEEDY kat CS. Kononnya nak crik CD lagu segala. Apa dekat kl xdak ka?...Dia cakap kat sini boleh dapat murahmurahdiskaun.
Cheqq pon ternganga seketika. Betoii kaa?....Kagum jugak dekat mak cheqq nie.
Lepas amik cd Batu rock, Maher Zain and Ost Magika. Pergi lah bayaqq dekat kaunter

Oh bermulalah sesi tawarmenawar ye. Siapa yang x kenai sama mak cheqq Halizah Bt Haji Abdul Rahman! Pakar mintak diskaun dan harga murah di KL. Kagum sungguh cheqq.. Tapi Malangnya hari tuh Sumpahan Mak Esah dia x menjadi. Kalah ditundukkan oleh perisai si Amoi Leng Loi yang sungguh baik hati.

"Semuanya harga 77.70 mkcik"..amoi tu. Mak cheqq "70.00 saya beli". Cheqq mahu la dandan tergelak kat situ jugak. Apa hengat supamarket ka nak diskaundiskaun ni?...Setelah pujuk rayu kipas mengibas semua. Akhirnya melayang la 77.70. NO DISKAUN HARGA TETAP NETT PRICE fullstop..

Pulang dengan hotel dengan muka yang hampa sambil berlatarbelakang kan lagu Maher Zain. Sungguh hampa sekali mukanya. Bermasam duka. Bermuram durja. Cheqq x ambik dan. Belajabelajabelaja sambil dah naik pitam cheqq. 



P/S = no ps untuk kali nie!


Tammat














Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

6 comments:

MINIE said...

amboi la. mentang2 balik mai SP, dok bercheq ja no...haha.

FARIZ ILIO FERNANDO said...

mak hang sama mcm chegh.. hehe..

Shuryou Ezanie said...

exam camna? susah x?

cik fara said...

pening aku bace
cheqqq cheeeqq
:P
hahaha

melon said...

haha.. sume mak mak mmg suka sgt diskaun2 neh.. tambah2 lagi kalau bab handbag ke, kasut ke....nak pilih n beli tu makan masa..

senang jalanjalan nga bapak, rather than mak..keh3..

hakimfaridzul said...

muahahahahahaha!

mak kau memang kelassssssssss!

Related Posts with Thumbnails