Friday, November 19, 2010

KETIAK BASAH



   ‘Abahh bila nak balik kl ni?, cepatlah kena balik sebelom kol 1030 tau sebab ade ANTM nie!. Hehe begitulah kehidupan bekerja. Isnin ke Jumaat kerja macam dah nak separuh mampus. Hari Jumaat malam hingga ke Isnin pagi lah mase untuk berehat, bershopping, jumpa kawan, lepaklepak. Owh sangat rindu dengan kawan tempat kerja . Dah lame dah x jumpa hampir 2 minggu. Mane x nya dah “berkomitmen” kan?..Fine fine fine.
Selepas habis sembahyang isyak. Setelah habis memberi makan kucing, burung puyuh, ayam, itik, ayam belanda so bermulalah perjalanan ke kampong halaman yang indah lagi permai. (kononla kan padahal kampong dh jadik bando)
     Omaigod malam tu memang sangat sangat lah gelap. Lampu jalan x de. Lampu jalan rosak. So melilau lah mata juling juling tengok jalan. Kereta pun kurang ajo nak mampus ye. Dah tahu kite ni bertentangan dengan dia pastuh bagi plak lampu tinggi memang sangat kurang ajo. kalau kereta ko berhenti tetibe kat pertengahan jalan mang aku kasi my middle finger!...

    Haha ok kadangkadang aku macam bermuzakarah (?) lah sendiri kan tah berapa banyak lah orang (specially mamat2x india) yang dah kena middle finger dengan aku. Klau ikut kiraan macam dh lebih 10!..haha…its so unintended. Jalan kat rumah aku macam dah dekat Bangladesh, Indonesia, Filipina, India ape kau nak cakap je la sume ade. Mane x nye kan rumah rumah kondo bagai nak rak mesti lah nak guna banyak orangorang cmni. So diorang ni jalan macam moyang dia punye!. Kadang kadang dah tau kereta banyak lagi lah nak jalan berdua dua kat tepi jalan. Lepas tu nak melintas jalan sedapsedap hati je.
     So dengan terautomatik nyer. Kereta di slow kan. Bukak tingkap. Keluarkan middle finger. Fuck kau &!^!&@&!*@*(!!!. Haha ini cerita reality. Kadang kadang rase berdosanye. Ada tu kali ni hujan. So air kat tepi jalan macam berlopak. Hujan lebat. Orang pendatang haram jalanjalan sambil berbolychudiyan kat tepi tepi jalan. So x kan la nak berhenti nak tunjuk middle finger lagi kan?.
    Kereta dislowkan. Pergi sikit kat lopak air tuh. Langgar lopak air. Air terenjis kat diorang. Diorang marah marah. Aku angkat tangan byebye. Ok sangat kejam kan kan?.

Ok hari ni aku telah terima hukuman atas segala sume benda yang aku telah buat.
    
    Kereta x beraircond. Kereta x de power stereng. Kereta lampu x kuat. Brek pon ala x ala. Hujan lebat gilacrazy!. Tingkap terpaksa tutup. Dalam kereta kepamkepam. Ketiak basah handle stereng keras. Kereta hampir terlanggar semasa memotong lori beso. Adakah ini pembalasan?...-____-‘

p/s = teringat kat mamat india yang kenyitkenyit mata ok sumpah geli!













Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

3 comments:

HELMI ZAHARIN said...

hahahaha...kejam kut kau ziQ! ahahaha
sian depa..

nono said...

u know what ? kau mmg KEJAM ! dan mmg patut untuk dapat pembalasan tuh ! hahaha .. ;D

FARIZ ILIO FERNANDO said...

aku x rasa haziq kejam pon.. standard la tu kan.. hehehe

Related Posts with Thumbnails