Wednesday, November 10, 2010

MAD PEOPLE

Bila baca pasal komen orang ni mengenai bantuan banjir yang dihulurkan kat Kedah tidak mencukupi memang boleh menyebabkan darah menyirap. Dah la x reti bersyukur. Dah tuh pulak tuh ade ke patot main serbu jer main lepas jer cakap itu ini tanpa usul periksa. Lain kali nak cakap tu biar berasas jangan main zass sebab nanti ko pulak yang kene ludah balik. Kan skrang sudah terhantuk baru terngadah (chewah Haziq berperibahasa).

Ceritanye cmni.

Mamat ni, Khairul Hafiz Md Kassim, 27 penduduk Kampung Sungai Baru didakwa telah memberikan kenyataan palsu kononnya masakan yang dimasak di pusat penempatan sementara di Sekolah Kebangsaan Alor Janggus di sini tidak mencukupi. (Mane x nye dah kau melantak sorang kan?)

Dah tuh pulak dia mendakwa la pulak yang makanan dan penyelenggaraan di sekolah tuh adalah terok. Haih kalau nak ikot kate kau je memang x dapek la den nak menolongnya labu.
Dah la orang kasi kau bagi makan secara free, tidur pon free, berak kat tandas sekolah lagi tuh pon nak claim macam2x lagi?

Ape kau hengat kau tuh Mariah Carey ke sampai nak suruh kuli batak kau tuh angkut segala baju spender kau sekali?...No way man

Kadang2x rasa cam pelik tol dengan perangai manusia yang x sedar dek untung ni. Klau x nak makan ok fine x yah la makan x yah la nak komen lebih2x. And then dah la plak banjir kan so memang la makanan pon serba ala x ala. Itu pon  x boleh pikir ker?...Itu lah orang cakap mulut manusia ni lebih laju dripada pemikiran manusia tuh sendiri, main sedap cakap, padahal AUTA jaaaaaa.

"Menyesal keluar kenyataan tidak berasas" (kata si dia la)

Komen aku = Padan muka.
Mase tengok muka dia kat TB pon cam "eleh kecah gile ini mamat, saje je la tuh nak show muka 50 - 50 kat dalam TB......name pon TV3 mesti lah sume org nak masukkan?...." kalau i pon dpt masuk tv 3 i promote lah muka i sambil cakap "jom la bace apakaumerepek.blogspot.com!"......haha motiff la haziq...-____-"

Tapi yang pasti banjir kali ni amat2x la x disangkekan sampai begitu terok sekali.

Kesian tengok orang yang kehilangan ahli keluarga masa banjir

Nsib baik la UiTM Merbok ku selamat kalau x, x jawab exam la aku.
Menonong je la aku kat kedai kopi bace surat khabar sambil goyang2x kaki sampai ke tua.




p/s : jaga mulut sebab mulut busuk...:P
















Sekapur Sireh,
Hazique Mirza.

5 comments:

qilamahadi said...

jik kita kena syukur tmpt kita tak banjir
:)

td kau tgk tk tb3
ada sorang minah tu
tkda apelaa
wakaak

FARIZ ILIO FERNANDO said...

sentap aku... btol ckp ko haziq.. tapi kan haziq mana entri ko pasal facebook tadi.. ko buang ker???

Irwan Abdullah said...

ada hidang chicken chop tak time2 banjir ni? :p

kyle said...

bg tido mkn free, nk komplen g, haiz.....x bersyukur btol,klu aku tukang masak, lama dh halao die kluar, haha

fakrul_roslan said...

tumggu jantan masuk meminang la ajit..watpe lepak kedai kopi..haha

Related Posts with Thumbnails