Thursday, July 14, 2011

terserlah kejantanan

sekarang ni bila nak update status mesti berkisarkan kehidupan di farmasi. Maklum la kerja pon seharian dekat farmasi dan banyak masa dihabiskan dekat situ so mana tak nye la kan bila update alih alih mesti pasal kisah farmasi seperti lah jugak pasal kali ini punye post. Hope anda semua tak boring la pulerr.

Seperti biasa. La la la la hidup harus kerja la la la bosan dengan kerja huargh aaa!. I am so getting used dengan perasaan bosan dekat tempat kerja specially bila takde customer. Syukur alhamdulillah manager dan supervisor semuanya sporting belaka. Best!. Bila bosan je pergi berborak. Bila bosan je gelak gelak. That's the best thing about working with good people. No stress but yet job is still done!. Takde lah bila kau jadi manager kita perlu menyinga kan?

I am so having my own "bad moment" with my ex-manager bila aku kerja dekat kedai roti 2 tahun lepas. Bukan lah membuka keaiban or what or what tapi memang nak bukak aib la pun. Kalau teringat peristiwa lampau mang boleh wat aku berasap.

Aku kerja dekat kedai roti ni yang dekat je dengan umah aku. Manager dia plak tomboy. Bukan tomboy biasa but this is emotomboy. Means setiap ari ade jer benda yang dia tak kena padahal kalau ikutkan bukan dia bagus pun. Bad moment is aku pernah bergaduh teruk dengan dia. Sangat teruk sampai aku nekad untuk berhenti kerja serta merta. Semuanya pasal benda yang sangat kecik. Sumpah remeh yang di mana dia yang sudah tua dan matang (ke?) boleh membuat penyelesaian tapi x mampu dan bila kita buat dia marah kita.

Dan akhirnya. I was informed yang kedai tuh dan bankrap. Kesian dekat pekerja but padan muka dekat manager tuh. Banyak pekerja yang tak puas hati and at  last dia yang tersungkur sendiri.
Dan aku walaupun sudah terlepas dari genggaman dia tapi deep in my heart macam dah set yang banyak manager garang2 and it affects my life. Ia membuatkan aku susah untuk mencarik kerja sebab takut.

But akhirnya. Yes! I have pushed myself to leave out my comfort zone! When u try something new, then u urself will find out that there is something extraordinary that u can do. Bila selama ini kau rasa kau tak dapat buat. Dah dapat kerja ni dan i ll try not to be my previous one. Yang penakut dan lembut. Lembut di sini bukan pondan ye BUKAAAN. Tapi macam lembut la lembutt?...paham?

Aku dah berjanji tok tidak berlembut.
Tapii......

Pada suatu hari, Khamis, 14 Julai 2011.

Kerja mengangkat barang yang sangat banyak dimana tenaga jantan diperlukan.
PIKA = Haziq. weyh tolong angkat kan barang ni do
AKU = Ok!
HILAL = Wah jantan nye kau haziq meleleh i tengok u!

(Aku yang memang x boleh terima pujian)

Gitu u olss mak jantan!

Errrr haziq?

Shit!!!!!

Kenapa jadi lagi!???!??!?!?!!!

2 comments:

qilamahadi said...

ahahahhaha
kau bila nak tgk harry potter
aku nak joinnnnn !

FARIZ RAZALI said...

just be urself.. be happy and we accept u as u r.. hehe

Related Posts with Thumbnails